Centraal Nederland

Cursus: Opleiding taalcoördinator

Leraren volgen cursus

Cursus: Opleiding taalcoördinator

Voor wie?

Leraren en intern begeleiders

Waar gaat het over?

Wil je de spil worden binnen het taalonderwijs op jouw school? Als taalcoördinator heb je een stimulerende rol op school en ben je de vraagbaak voor de rest van het team bij vragen over taalonderwijs. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je kennis hebt van factoren die leiden tot effectief taalonderwijs en dat je duurzame veranderingen op dit gebied kunt invoeren.

Leraren volgen cursus

Inhoud

In de cursus komen de volgende leerlijnen aan de orde:

  • Beginnende geletterdheid
  • Technisch lezen
  • Begrijpend lezen
  • Spelling
  • Woordenschat
  • Mondeling taalgebruik

Steeds staat tijdens de opleiding de concrete aanpak voor je eigen school centraal. Je werkt gaandeweg de opleiding aan het opstellen van een taalbeleidsplan, waarbij de docent input levert en feedback geeft.

Vraag een uitgebreide omschrijving van de opleiding op via het contactformulier.

Tijdsinvestering

Naast 8 bijeenkomsten kost de voorbereiding van 6 daarvan je ongeveer 8 uur per bijeenkomst. Daarnaast ben je ongeveer 5 uur bezig met het selecteren, voorbereiden en presenteren van een artikel. Ten slotte schrijf je een taalbeleidsplan waar ongeveer 20 uur in gaat zitten.

Aanmelden voor een cursus

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en zijn flexibel in de uitvoering van een cursus. Heb je liever een bijeenkomst meer of minder? Neem gerust hierover contact met ons op! Een cursus behoort immers zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie leerlingen, team en school. De prijzen van onze cursussen zijn dan ook op aanvraag.

Heeft jullie team behoefte aan scholing over een specifiek thema dat niet in deze brochure staat vermeld? Neem dan ook contact met ons op. In onderling overleg kunnen we dan wellicht één of meerdere bijeenkomsten op maat verzorgen.

Inge den Boef

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief