Centraal Nederland

Cursus: Superassertieve ouders

Assertieve ouder in gesprek met juf

Cursus: Superassertieve ouders

Voor wie?

Leraren en intern begeleiders

Waar gaat het over?

‘Welke begeleiding geeft u onze zoon bij rekenen? Sinds hij bij u in de klas zit, gaan zijn cijfers alleen maar naar beneden!’
‘Onze dochter heeft behoefte aan meer uitdaging, wanneer gaat u daarmee aan de slag?’
‘Mijn kind heeft extra werk meegekregen naar huis, omdat hij zijn werk op school niet af had. Wij staan daar niet achter, dus hij hoeft het van ons niet te maken.’

Herkenbaar? Zie je op tegen het gesprek met sommige ouders omdat ze zo assertief zijn? En durf je sommige dingen niet te doen/ zeggen, omdat je bang bent voor de reactie van ouders?

In deze cursus denken we samen na over het omgaan met (super)assertieve ouders. Met behulp van theorie krijg je inzicht in interactie en praktische handvatten om toe te passen in ‘lastige’ gesprekken.

Cursus volgen

Inhoud

In 1 bijeenkomst van 2,5 uur bespreken we:

  • Wat is een ‘gezonde’ interactie?
  • Is de rol van ouders duidelijk (beschreven) in jullie school?
  • Welke interventies kun je toepassen in een ‘lastig’ gesprek?
  • Hoe houd je de regie in het gesprek?

In deze bijeenkomst wisselen theorie en praktische opdrachten elkaar af. Er is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het delen van kennis. Ook is er aandacht voor het oefenen van gesprekken met ouders. Er worden veel praktische tips gegeven die je direct toe kunt passen in de praktijk.

Aanmelden voor een cursus

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en zijn flexibel in de uitvoering van een cursus. Heb je liever een bijeenkomst meer of minder? Neem gerust hierover contact met ons op! Een cursus behoort immers zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie leerlingen, team en school. De prijzen van onze cursussen zijn dan ook op aanvraag.

Heeft jullie team behoefte aan scholing over een specifiek thema dat niet in deze brochure staat vermeld? Neem dan ook contact met ons op. In onderling overleg kunnen we dan wellicht één of meerdere bijeenkomsten op maat verzorgen.

Lachende vrouw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief