Centraal Nederland

Rekenonderwijs

dyscalculie bij leerling - twee meiden staan bij het krijtbord

Ontwikkeling van rekenonderwijs

De ontwikkeling van rekenen-/wiskunde is samen met lezen, schrijven, mondelinge taalvaardigheid en sociaal & maatschappelijke competenties een van de basisvaardigheden die je nodig hebt om je te kunnen redden in de maatschappij. Het is van groot belang dat jouw school een duidelijke visie heeft op het rekenonderwijs. Hoe bereid je leerlingen voor om hun kennis van Rekenen & Wiskunde toe te passen in het dagelijks leven?

Centraal Nederland wil je graag adviseren en begeleiden in het ontwikkelen van het rekenonderwijs bij jullie op school. Omdat iedere school en ieder kind anders is, proberen wij zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Dus neem contact op om te overleggen.

Meisje heeft een rekenmachine in haar hand.

Rekenonderwijs

Wil je jouw kennis opfrissen over rekenonderwijs? Of ben je op zoek naar hulp bij het kiezen van een rekenmethode en implementatie voor kinderen in groep 3 t/m 8? Wij helpen je graag verder met het ontwikkelen van het rekenonderwijs bij jullie op school en bij jou in de klas.

Meer info over Rekenonderwijs

  • Hulp bij methodekeuze en implementatie voor rekenonderwijs (groep 3 t/m 8)
  • Referentieniveaus Rekenen/Wiskunde
  • Differentiatie in het rekenonderwijs
  • Automatiseren & memoriseren
  • Rekenonderwijs in de kleutergroepen
Jongen aan bureau

Hulp bij methodekeuze en implementatie voor rekenonderwijs (groep 4 t/m 8)

Ben je op zoek naar een passende methode voor het rekenonderwijs bij jullie op school? Wil je de doorgaande lijn op het gebied van Rekenen & Wiskunde versterken? Zijn er andere punten waar jullie iedere keer tegenaan lopen in jullie rekenonderwijs?

Wacht niet langer en neem contact op met Centraal Nederland. Wij bieden graag maatwerk voor jullie school. Neem contact op om met ons te overleggen.

Jongen met rugzak heeft misschien dyslexie

Referentieniveaus Rekenen/Wiskunde

Als school wil je leerlingen helpen om het fundamentele niveau te beheersen. Daarnaast streef je ernaar om leerlingen die meer aankunnen het S-niveau te laten halen. Helaas laat de realiteit zien dat veel leerlingen niet zo goed rekenen als ze zouden moeten kunnen. Veel groeipotentieel van rekenvaardige leerlingen blijft onbenut, doordat het rekenonderwijs onvoldoende is afgestemd op hun mogelijkheden en behoeften.  Afstemming op de verschillende onderwijsbehoeften van leerlingen in het rekenonderwijs draagt bij aan een betere rekenvaardigheid op alle niveaus. Wij helpen je graag verder om af te stemmen op de verschillende onderwijsbehoeften om de referentieniveaus te kunnen behalen.

Differentiatie in het rekenonderwijs

Het geven van goed gedifferentieerd rekenonderwijs is soms een vak apart. Wil je meer inzicht verkrijgen in het belang van differentiatie binnen het rekenonderwijs op jullie school? Centraal Nederland biedt trainingen aan om je school te begeleiden in het aanbieden van gedifferentieerd rekenonderwijs en we geven tips hoe je differentiatie systematisch in kan zetten om je rekenonderwijs af te stemmen op de onderwijsbehoeften van je leerlingen.

Leerling speelt met een telraam

Automatiseren en memoriseren

De impact is groot als een leerling goed kan automatiseren en memoriseren op het uitvoeren van berekeningen en het uitvoeren van wiskundetaken later in de schoolloopbaan. Centraal Nederland biedt trainingen aan om automatiseren en memoriseren succesvol te implementeren in het rekenonderwijs op jullie school.

Rekenonderwijs in de kleutergroepen

In de kleutergroep wordt de basis gelegd voor een goede rekenvaardigheid. Alledaagse situaties zijn de aanleiding om bezig te zijn met tellen en getalbegrip, ordenen, meten en meetkunde. Hoe zorg je dat je dit systematische en doelgericht inpast binnen je onderwijs op een manier die past bij het jonge kind? Wat zijn stimulerende rekenactiviteiten en hoe kun je gedifferentieerd bezig zijn met alle rekenvaardigheden? Neem contact met ons op voor een training op maat.

Neem contact op

Jongen met rugzak heeft misschien dyslexie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief