Centraal Nederland

Rouw op school

autisme en rouw bij kinderen

Omgaan met een overlijden

Helaas krijgen veel scholen er vroeg of laat mee te maken: het overlijden van ouders van leerlingen, leerlingen zelf of een leerkracht. Zo’n gebeurtenis maakt een diepe indruk op kinderen en betrokken leerkrachten. Het kan een heftige en verdrietige periode zijn.

Er is ook veel te regelen: alle betrokkenen informeren, leerlingen en personeel opvangen en nadenken over de eventuele inbreng van de school bij de rouwdienst.

Protocol opstellen

Als school kun je een protocol opstellen, zodat alle stappen en benodigde documenten klaarliggen op het moment dat het nodig is. Centraal Nederland kan jou hierbij ondersteunen.

Verlies bespreekbaar maken

Ook is het goed om onderwerpen als dood en verlies bespreekbaar te maken op school. Ook die kant van het leven mag besproken worden en (juist) ook vanuit christelijk oogpunt kun je hiermee aan de slag.

Mochten er kinderen zijn die te maken krijgen met rouwverwerking of de school krijgt er zelf mee te maken, dan is er al een basis over het onderwerp gelegd. Het thema is dan voor de kinderen niet meer nieuw en vreemd.

contracten behandellocaties dyslexie zorg

Externe deskundige hulp

Het rouwen van kinderen verloopt vaak anders dan bij volwassenen en het verschilt ook per leeftijdsfase. Het is belangrijk dat de school hier kennis van heeft om ook zo nodig te kunnen doorverwijzen naar hulpverlening.

Daarnaast kan het prettig zijn om externe hulp of advies in te roepen. Je hebt als school immers heel direct met het verdriet en de rouw te maken.

Wij helpen je graag verder om jouw school hierop voor te bereiden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen

Wil je goed voorbereid zijn op rouwsituaties?

Neem dan contact op via onderstaand formulier of mail naar info@centraalnederland.nl. Je kunt ook bellen naar 085 – 8 330 330.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief