Centraal Nederland

Cursus: Werkgeheugenproblemen bij kinderen

Volwassenen in gesprek met kind

Cursus: Werkgeheugenproblemen bij kinderen

Voor wie?

Leraren en intern begeleiders

Waar gaat het over?

Heb je een kind in de groep dat moeite heeft met het opvolgen van instructies? Een leerling die het lastig vindt om kleine hoeveelheden informatie te onthouden terwijl hij tegelijkertijd andere gegevens verwerkt? Zo’n kind kan problemen hebben met het werkgeheugen.

Kinderen met een zwak werkgeheugen ondervinden in het dagelijks leven problemen met taken die een beroep doen op het opslaan en verwerken van nieuwe informatie. Vaak wordt gedacht dat deze kinderen snel zijn afgeleid en concentratieproblemen hebben. Het is belangrijk om werkgeheugenproblemen te herkennen.

Inhoud

In een training van ongeveer 2,5 uur staan de volgende vragen centraal:

  • Wat is precies het werkgeheugen en welke invloed heeft het op het leren?
  • Hoe signaleer je werkgeheugenproblemen?
  • Hoe kun je adequaat interveniëren en zorgen voor verbetering van het werkgeheugen?

Aanmelden voor een cursus

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en zijn flexibel in de uitvoering van een cursus. Heb je liever een bijeenkomst meer of minder? Neem gerust hierover contact met ons op! Een cursus behoort immers zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie leerlingen, team en school. De prijzen van onze cursussen zijn dan ook op aanvraag.

Heeft jullie team behoefte aan scholing over een specifiek thema dat niet in deze brochure staat vermeld? Neem dan ook contact met ons op. In onderling overleg kunnen we dan wellicht één of meerdere bijeenkomsten op maat verzorgen.

Inge den Boef

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief