Centraal Nederland

Cursus: Heel boos; omgaan met verbale agressie

Boos kind

Cursus: Heel boos; omgaan met verbale agressie

Voor wie?

Leerkrachten en intern begeleiders

Waar gaat het over?

‘@#$%^^-juf!’

‘Hoe verzint u het om mijn kind zo aan te pakken? Als dat nog een keer gebeurt, heeft u een serieus
probleem!’

Ook al ben je als leerkracht of intern begeleider in staat om constructief te communiceren, toch kan het zijn dat je te maken krijgt met verbale agressie. In deze cursus denken we samen na over het omgaan met verbale agressie. Met behulp van theorie krijg je inzicht in interactie en praktische handvatten om toe te passen in moeilijke situaties.

Inhoud

In een bijeenkomst van 2,5 uur bespreken we met elkaar:

  • Hoe betrek je diverse perspectieven in je aanpak?
  • Hoe krijg je inzicht in en kun je omgaan met conflicten?
  • Hoe communiceer je professioneel bij verbale agressie?
  • Welke interventies kun je toepassen in een gesprek met verbale agressie?

In deze bijeenkomst wisselen theorie en praktische opdrachten elkaar af. Er is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het delen van kennis. Ook is er aandacht voor het oefenen van gesprekken. Er worden praktische tips gegeven die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Twee docenten praten met elkaar

Aanmelden voor een cursus

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en zijn flexibel in de uitvoering van een cursus. Heb je liever een bijeenkomst meer of minder? Neem gerust hierover contact met ons op! Een cursus behoort immers zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie leerlingen, team en school. De prijzen van onze cursussen zijn dan ook op aanvraag.

Heeft jullie team behoefte aan scholing over een specifiek thema dat niet in deze brochure staat vermeld? Neem dan ook contact met ons op. In onderling overleg kunnen we dan wellicht één of meerdere bijeenkomsten op maat verzorgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief