Centraal Nederland

Cursus: Help (mij met) mijn emoties!

Spelend kind

Cursus: Help (mij met) mijn emoties!

Voor wie?

Leraren, onderwijsassistenten en intern begeleiders

Waar gaat het over?

‘Ik wil niet boos worden, maar het gebeurt gewoon!’
‘Ik deed niks en zij gaat ineens huilen!’
‘@#$%^^-juf!’

Uitspraken van kinderen die je vast herkent uit de praktijk. Vaak lukt het om hier goed mee om te gaan, maar soms overkomt een situatie je en vraag je je af of je deze had kunnen voorkomen. En zo ja, hoe?!

In deze cursus gaan we aan de slag met emotieregulatie. Je leert welke interventies je in kunt zetten om om te kunnen gaan met kinderen die moeite hebben om hun emoties op een passende manier te uiten. Ook leer je hoe je kinderen kunt helpen om meer grip te krijgen op zichzelf, al dan niet in relatie tot de ander. 

Inhoud

In 1 bijeenkomst van 2,5 uur bespreken we:

  • Hoe verloopt de emotionele ontwikkeling van kinderen?
  • Wat mag je op welke leeftijd van een kind verwachten wat betreft emotieregulatie?
  • Hoe kun je in de praktijk omgaan met emoties van kinderen?
  • Hoe stimuleer ik emotieregulatie bij kinderen?
  • In deze bijeenkomst wisselen theorie en praktische opdrachten elkaar af. Er is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het delen van kennis.
  • Er worden veel praktische tips gegeven om direct met emotieregulaties aan de slag te kunnen op school.
Spelend kind

Aanmelden voor een cursus

Wij vinden het belangrijk om maatwerk te leveren en zijn flexibel in de uitvoering van een cursus. Heb je liever een bijeenkomst meer of minder? Neem gerust hierover contact met ons op! Een cursus behoort immers zo goed mogelijk aan te sluiten bij jullie leerlingen, team en school. De prijzen van onze cursussen zijn dan ook op aanvraag.

Heeft jullie team behoefte aan scholing over een specifiek thema dat niet in deze brochure staat vermeld? Neem dan ook contact met ons op. In onderling overleg kunnen we dan wellicht één of meerdere bijeenkomsten op maat verzorgen.

Lachende vrouw

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief