Centraal Nederland

Cursus: Anti-pestcoördinator

anti-pestcoördinator

Anti-pestcoördinator    

De cijfers liegen er niet om: in elke klas zitten gemiddeld drie leerlingen die worden gepest. Pesten heeft vaak negatieve gevolgen voor de sociale en emotionele ontwikkeling van de betrokkenen. Niet alleen voor degenen die gepest worden, ook voor pesters is het pesten niet goed. Doordat ze onaangepast gedrag ontwikkelen, hebben ze vier keer zoveel kans om later op het criminele pad te belanden.

Uit onderzoek blijkt dat voorlichting nauwelijks invloed heeft op pesters. Implementatie van een pestprotocol helpt wel.

Een pestprotocol

In de antipestwet ligt de nadruk op preventie van pesten. Een school moet voldoen aan de volgende eisen:

✔️ Er moet een bewezen effectief anti-pestprogramma gebruik worden
✔️ Er is toezicht op de sociale veiligheid in de school
✔️ Er is een contactpersoon/anti-pestcoördinator aangesteld

Om leraren te helpen het pesten beter aan te pakken, gaan lerarenopleidingen meer aandacht besteden aan pesten en is er voor huidige leraren een training ontwikkeld om hen bij te scholen.

Training (toekomstige) anti-pestcoördinator

Speciaal voor startende anti-pestcoördinatoren en anti-pestcoördinatoren die kennis willen opfrissen en vaardigheden willen oefenen.

Wat kun je verwachten?

In de cursus kijken we naar wat pesten eigenlijk is en wat het inhoudt om een veilige school te zijn. De taken van een anti-pestcoördinator (en een interne vertrouwenspersoon) in een veilige school staan daarbij centraal.

Werkwijze

Neem contact op

Aanmelden voor deze cursus? 

Wil jij ook aan de slag met deze basistraining of ben je benieuwd naar meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier of mail naar info@centraalnederland.nl. Je kunt ook bellen naar 085 – 8 330 330.

Leerkrachten bij cursus of coaching

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief