Centraal Nederland

Startende leerkracht? Overwin uitdagingen met coaching

Jonge kinderen aan een bureau

Startende leerkracht?

Bij een nieuwe baan, zeker als het je eerste job na de studie is, is het altijd even zoeken. De verantwoordelijkheid als leerkracht dragen over een hele klas is niet niks. Je staat voor de uitdaging om niet alleen les te geven, maar ook om een positieve leeromgeving te creëren waarin elke leerling kan gedijen.

Ook zoeken veel startende leerkrachten naar een goede balans tussen werk en privé. Sommigen moeten flink wennen aan alle prikkels gedurende de dag of zijn zoekend naar hoe om te gaan met uitdagend gedrag van leerlingen. Dit kan zowel mentaal als emotioneel belastend zijn.

Je bent niet de enige! Alle leerkrachten in het basisonderwijs kunnen af en toe wat ondersteuning gebruiken in hun ontwikkeling als professional. Coaching biedt een waardevolle kans om te reflecteren op je eigen praktijk, om te groeien en om effectiever te worden in je rol als leerkracht.

Bij Centraal Nederland begrijpen we de uitdagingen waar startende leerkrachten mee te maken krijgen. Daarom bieden wij coaching specifiek gericht op onderwijsprofessionals. Onze coaching heeft de volgende kenmerken:

  • Individueel en persoonlijk: We passen onze coaching aan op jouw specifieke behoeften en doelen. Geen standaardoplossingen, maar maatwerk dat aansluit bij jouw situatie.
  • Coaching on the job: We bieden coaching die direct toepasbaar is in de praktijk. Samen werken we aan concrete doelen en zoeken we naar oplossingen voor de uitdagingen waar je tegenaan loopt in je dagelijkse werk.
  • Oplossingsgericht: Onze coaching richt zich op het vinden van praktische oplossingen voor de problemen waar je mee te maken hebt. We kijken naar wat wél werkt en hoe je dit verder kunt versterken.
  • Maatwerk: Geen enkele leerkracht is hetzelfde, daarom bieden wij coaching die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en leerstijl.

 

Coaching?

Wil jij als startende leerkracht de uitdagingen van het onderwijs met vertrouwen tegemoet treden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en ontdek hoe onze coaching jou kan helpen groeien als professional.

Je kunt ook mailen naar info@centraalnederland.nl of bellen naar 085 – 8 330 330.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief