Centraal Nederland

Ouders geven onze dyslexiebehandelaars een 9.1!

spellingspeurders spellingzwakke kinderen begeleiding

Ouders geven onze dyslexiebehandelaars een 9.1!

Norah (9 jaar) heeft dyslexie en heeft nét een behandeltraject afgerond. Doordat Norah dyslexie heeft, kan ze de koppeling tussen letters en klanken niet goed maken. Daardoor heeft ze weinig plezier in het lezen van teksten. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen!

Wij bieden kinderen met dyslexie een intensief behandeltraject aan, waarin samen met ouders en school gewerkt wordt aan het leren lezen en spellen. Dit traject kan er dus voor zorgen dat kinderen met dyslexie teksten lezen toch leuk gaan vinden! Maar een dyslexiebehandeling is meer dan alleen leren lezen en spellen. De behandelaar kijkt ook naar andere belemmerende factoren en stemt daar de behandeling op af. Tijdens het traject is er veel aandacht voor de leesmotivatie, het leesplezier en het welbevinden van een kind. 80% van de kinderen heeft na de behandeling meer zelfvertrouwen gekregen. ‘’Ons kind voelt zich zekerder en het gaat veel beter op school!’’, aldus een van de enthousiaste ouders.

Hoe ervaren ouders en kinderen onze behandelingen?

Na een traject vragen we ouders en kinderen altijd hoe zij onze hulp hebben ervaren. Deze informatie is heel waardevol voor ons. Ouders geven aan dat zij goed werden geïnformeerd door de behandelaar over het traject en dat de behandeling goed bij hun kind paste. Gemiddeld gaven ouders de behandelaar een 9,1. De kinderen gaven een 8,4. We zijn heel blij met deze mooie cijfers! 95% van de ouders beveelt ons dan ook aan.

Meer weten?

Heeft jouw kind moeite met lezen?

Binnen Centraal Nederland zien we graag iedereen in het onderwijs tot zijn recht komen. Om dat te bereiken werken we samen met professionals in het onderwijs aan de ontwikkeling van scholen, schoolleiders, leraren én natuurlijk kinderen. Naast onderwijsadvies bieden we als zorgaanbieder vanuit de Jeugd GGZ diagnostiek en behandeling van dyslexie en gedragsproblemen.

Inge den Boef-Voortman
Directeur Centraal Necerland

Mijn kind heeft dyslexie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief