Centraal Nederland

Burgerschap, het zoveelste op het bordje van onderwijs?

Kind met wereldbol

Burgerschapsonderwijs

In een onderwijslandschap dat al vol zit met uitdagingen, kan de introductie van burgerschapsonderwijs als een extra last lijken. Wij zien het anders. Burgerschapsvorming zien we als een kans om een generatie verantwoordelijke en betrokken wereldburgers te vormen. Laten we samen kijken hoe burgerschap meer is dan slechts een nieuw vak op het bordje van het onderwijs.

Waarom Burgerschap?

Burgerschap gaat verder dan enkel kennisoverdracht; het is de sleutel tot het vormen van de toekomstige leiders en deelnemers van onze samenleving. Het draait om het ontwikkelen van sociale maatschappelijke competenties en het begrijpen van waarden die een school uniek maken.

Vol lesrooster

Een veelvoorkomende vraag is: hoe voegen we Burgerschap aan een vol lesrooster toe? Maar wat als we het zien als een kans om de bestaande vakken te verrijken? Door burgerschap te integreren in vakken als geschiedenis, maatschappijleer en zelfs rekenen, ontstaat er een organische en diepgaande benadering. Wij kunnen je hierbij helpen!

Onderwijsidentiteit

Wij geloven dat burgerschapsvorming de sleutel is tot een sterke onderwijsidentiteit. Sociaal maatschappelijke competenties komen namelijk dichtbij wat Jezus van ons vraagt in het omzien naar elkaar.

Laten we samen kijken hoe we dit niet als last, maar als een kans kunnen zien. Samen onderzoeken we hoe burgerschap op een zinvolle en haalbare manier kan worden geïntegreerd in het onderwijsproces.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jouw school kunnen ondersteunen in deze belangrijke missie.

Je kunt onze medewerkers ook bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00-17.00 op telefoonnummer 085-8330 330. Per e-mail zijn we bereikbaar op info@centraalnederland.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief