Kinderen met werkgeheugenproblemen

Heeft uw kind werkgeheugenproblemen? Heeft uw kind moeite  met het opvolgen van instructies? Vindt hij/zij  het lastig  om kleine hoeveelheden informatie te onthouden terwijl hij/zij tegelijkertijd andere gegevens moet verwerken?

Dit kind kan inderdaad problemen hebben met het werkgeheugen. Kinderen met een zwak werkgeheugen ondervinden in het dagelijks leven problemen met taken die een beroep doen op het opslaan en verwerken van nieuwe informatie. Dikwijls wordt gedacht dat deze kinderen snel zijn afgeleid en concentratieproblemen hebben. Het is belangrijk om werkgeheugenproblemen te herkennen. Centraal Nederland heeft specialisten in huis die u hierbij kunnen ondersteunen en concrete tips en tools hebben om kinderen met werkgeheugenproblemen te helpen.

Studiemiddag leerkrachten en ouderavond

Centraal Nederland organiseert studiemiddagen voor leerkrachten en ouderavonden over dit onderwerp. Aan de orde komt onder andere:

  • het werkgeheugen en de invloed daarvan op het leren;
  • de signalering van werkgeheugenproblemen;
  • interventies voor het verbeteren van het werkgeheugen.

Trainers:

Hetty Noordegraaf (GZ-psycholoog) en Caroline van der Plas (orthopedagoog) geven de training voor leerkrachten. Anne Pleysier-Hannink (orthopedagoog-generalist) verzorgt de ouderavond.

Datum:

De studiemiddag en ouderavond kunnen vanaf februari 2016 worden geboekt. Data en tijden bepalen we in onderling overleg met school en ouders.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de studiemiddag of ouderavond? Dan kunt u contact opnemen met Hetty Noordegraaf, hnoordegraaf@centraalnederland.nl