Mindset op school (een verkennende training)

Doorzettingsvermogen, zin om aan te pakken (‘ik wil dat moeilijke werkblad’)… dat zien we graag bij kinderen in onze school. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe laat je kinderen optimaal groeien in hun ambitie en in hun ontwikkeling? Hoe kan een kind leren van fouten en de uitdaging aangaan?

Deze workshop gaat uit van het onderzoek dat dr. Carol Dweck hiernaar heeft gedaan en de begrippen fixed en growth mindset die zij hierbij heeft ontwikkeld.

Inhoud van de training

Tijdens de training verkennen we eerst onze eigen mindset. Natuurlijk zijn we allemaal positief gestemd over leerlingen en geven we ze allemaal de beste kansen met ons onderwijs. Of worden we toch weleens belemmerd in ons denken door vaste aannames? Wat hebben de kinderen nodig van jou als leerkracht? Hoe zit dat met hoogbegaafde leerlingen en wat als een kind een leerbeperking heeft?

Verder komen aan bod:
– feedback,
– omgaan met hindernissen,
– omgaan met uitdagingen,
– omgaan met kritiek.
Ook kijken we naar niveaugroepen en groepsplannen. Hoe verbind je deze met de theorie van een growth mindset? Daarnaast hopen we ook van elkaars kennis en ervaringen te leren.

Aan het eind van de bijeenkomst weet je manieren om kinderen op een goede manier uit te dagen en heb je hopelijk de smaak te pakken van het ‘nog niet’.

De bijeenkomst duurt 2,5 uur

Doelgroep

Leerkrachten, ib’ers en rt’ers

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@centraalnederland.nl of bel 085 – 8 330 330.