Loverboys en de basisschool                

Loverboys in de buurt? Wilt u signalen herkennen? Weten welke instanties u voor hulp kunt inschakelen en wat de rol van de politie kan zijn?

Centraal Nederland heeft kennis van de sociale kaart rondom deze problematiek. Wij kunnen u hierbij adviseren, zowel preventief (bijvoorbeeld al in groep 8) of als er zich problemen voordoen (bijvoorbeeld in het voortgezet onderwijs).

Loverboys, niet echt een thema voor het primair onderwijs zou je denken. Echter, de meiden in groep 8 van dit jaar, zitten volgend jaar op het voortgezet onderwijs. Misschien gaan ze vanuit een klein dorp naar een school in een grotere plaats. Ze komen dan in een heel andere omgeving terecht

Juist in groep 8 voorlichting over loverboys.

Voorlichting over loverboys in groep 8 is geen overbodige luxe. Het past zelfs heel goed bij lessen over weerbaarheid. Vaak bestaat nog het idee dat loverboys gladde, met goud behangen jongens zijn die kwetsbare meisjes met cadeautjes en mooie praatjes lokken. Maar dit is lang niet altijd het geval. Het gebeurt maar al te vaak dat meisjes worden ingezet om het vertrouwen van andere meisjes te winnen. Ook heel jonge meisjes worden hiervan het slachtoffer. Soms zijn ze nog maar net van de basisschool af.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met info@centraalnederland.nl. U kunt ook bellen naar 085 – 8 330 330.