Zenuwachtig zijn, zorgen hebben, je niet sterk genoeg voelen.

Iedereen heeft er weleens last van. Sommige kinderen hebben hier meer last van dan andere en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken!

In de training “Leer te durven” leren kinderen in een groepje met angstklachten om te gaan. Ze leren niet-helpende gedachten op te sporen, te bekijken of deze gedachten wel kloppen en ze te vervangen door helpende gedachten. Daarna maken ze een stappenplan om de dingen waar ze bang voor zijn stap voor stap te oefenen en te overwinnen. Ook leren ze ontspanningsoefeningen en oefenen ze in sterk staan en “nee” zeggen.

Opzet training

De training bestaat uit 7 trainingssessies van anderhalf uur. Vooraf vindt een intakegesprek plaats met ouders en kind. Tijdens de laatste trainingssessie worden ouders uitgenodigd de training bij te wonen om te zien wat hun kind geleerd heeft. Voor elke bijeenkomst is trainingsmateriaal ontwikkeld dat thuis gemaakt moet worden. Om het rendement van de training te vergroten, is het belangrijk dat ouders/verzorgers stimuleren en ondersteunen bij het maken van het huiswerk.
De training wordt gegeven door een onderwijsadviseur van Centraal Nederland onder verantwoordelijkheid van een GZ-psycholoog of orthopedagoog

Doelgroep

Leerlingen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs.

Locatie

De training kan op school worden aangeboden. Als er meer kinderen van verschillende scholen zijn aangemeld, wordt gekozen voor een nader te bepalen locatie.

Data en tijden

Data en tijden worden in overleg met school en ouders bepaald.

Kosten

In overleg met school wordt een offerte op maat gemaakt. Bij een groepsgrootte van 8 deelnemers bedraagt de prijs 350 euro per deelnemer.

Meer informatie?

Voor algemene informatie of vragen kunt u contact opnemen met de administratie van Centraal Nederland, info@centraalnederland.nl, of bel 085 – 8 330 330.

Leer te durven

  • 7 trainingssessies van anderhalf uur,
  • voor elke bijeenkomst is trainingsmateriaal ontwikkeld,
  • tijdens de laatste trainingssessie worden ouders uitgenodigd om te zien wat hun kind geleerd heeft.

€ 350,-
per deelnemer bij een groepsgrootte van 8 deelnemers

Meer informatie