Opzien tegen het VO?

De training Brugklas Bikkels is bedoeld voor kinderen die wat extra ondersteuning nodig hebben om te wennen aan de ‘grote’ school.

Ze leren zich stevig, sociaalvaardig en zelfverzekerd op te stellen. Er wordt gebruikgemaakt van de principes uit de cognitieve gedragstherapie, zoals het veranderen van negatieve gedachten naar meer positieve (realistische) gedachten. De kinderen leren hoe ze nieuwe vrienden maken, hoe ze omgaan met pestkoppen en wat ze wel en niet moeten doen met sociale media.

Opzet training

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en 1 bijeenkomst van anderhalf uur voor ouders. De training wordt gegeven door een onderwijsadviseur van Centraal Nederland onder verantwoording van en GZ-psycholoog of orthopedagoog.

Doelgroep

Leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs.

Locatie

De training kan op school worden aangeboden. Als er meer kinderen van verschillende scholen zijn aangemeld, wordt gekozen voor een nader te bepalen locatie.

Data en tijden

Data en tijden worden in overleg met ouders en school bepaald. De trainingen worden in opeenvolgende weken gegeven.

Kosten

€ 350,–

Bikkeltrainingen.nl is onderdeel van Spectrum Brabant en daarmee een ‘social enterprise‘.

Dit betekent dat wij zoveel mogelijk werken met tarieven naar draagkracht. Voor de Bikkeltrainingen wordt altijd, op iedere locatie, één plaats gereserveerd voor een deelnemer uit een inkomenssituatie rond het bijstandsniveau. Deze plaats wordt aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief van 75% korting.

Goed voorbereid naar het VO?

Voor algemene informatie of vragen kunt u contact opnemen met de administratie van Centraal Nederland, info@centraalnederland.nl of bel 085 – 8 330 330.

Brugklas Bikkels

  • 3 bijeenkomsten van 3 uur,
  • 1 bijeenkomst van anderhalf uur voor ouders,
  • De training kan op school worden aangeboden.

€ 350,-
per deelnemer

Meer informatie