Woensdagmiddagworkshops ‘Jonge Kind’ najaar 2020

Dit najaar bieden wij drie praktijkgerichte woensdagmiddagworkshops aan over de ontwikkeling van jonge kinderen. Een unieke kans om nieuwe kennis op te doen, bestaande kennis op te frissen en vakgenoten te ontmoeten!

Voor wie?

De woensdagmiddagworkshops zijn bestemd voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten onderbouw, intern begeleiders en iedereen die werkt met jonge kinderen.

Onderwerpen en datum

Onderwijsadviseur en orthopedagoog Nicole Wassink-Mijnders MSc biedt de volgende workshops aan:

•  Gedrag, taal en executieve functies, woensdag 16 september 2020

Executieve functies zijn goede voorspellers van schoolprestaties! Wil jij weten hoe je de ontwikkeling van executieve functies bij jonge kinderen kunt stimuleren? Ben je benieuwd hoe gedrag, taal en executieve functies met elkaar samenhangen? En hoe jij hierop een positieve invloed kunt hebben? Dan is deze workshop iets voor jou! Het is een compilatie van onze gelijknamige cursus. Lees verder

•  Vastgeplakt aan de smartphone, woensdag 4 november 2020

Het lijkt wel alsof de smartphone vastgeplakt zit aan onze hand; alsof het een verlengstuk van ons lichaam is, waardoor de buitenwereld aan ons voorbij gaat, inclusief onze kinderen. Een ouder met een smartphone… hoe erg is dit ‘afwezig’ zijn voor de band met je kind en zijn taalontwikkeling? Lees verder

•  Communiceren met jonge kinderen, woensdag 25 november 2020

Wil jij je communicatie met jonge kinderen (0 – 6 jaar) verbeteren en leren hoe je de spraak-/taalontwikkeling van jonge kinderen kunt stimuleren? Dan is deze bijeenkomst interessant voor jou! We bekijken tijdens deze bijeenkomst hoe leerkrachten en begeleiders hun houding en de omgeving van een kind kunnen gebruiken om een kind te helpen met taal en communicatie. Deze workshop is een compilatie van de gelijknamige cursus. Lees verder

Tijd en plaats

De bijeenkomsten zijn van 13.30 -16.00 uur en worden gehouden in cultureel centrum Veluvine in Nunspeet, F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK Nunspeet.

Het is ook mogelijk om bij voldoende deelnemers de bijeenkomsten op een andere locatie te houden. Heeft jouw school, schoolvereniging of organisatie interesse hierin, dan kun je contact met ons opnemen.

Kosten

De kosten zijn €90,- p.p. De woensdagworkshops kunnen doorgaan bij minimaal 8 deelnemers.

Opgeven en informatie

Inschrijven is mogelijk door een e-mail te sturen naar info@centraalnederland.nl o.v.v. woensdagmiddagworkshops, de naam van de workshop en jouw gegevens. Ook is via dit e-mailadres meer informatie te krijgen.

 

Terug naar het overzicht