Blog – Kijk op Karakter

Welk karakter hebben de kinderen in jouw klas?

Je bent druk met het lesprogramma van je groep. Vooral in deze tijd is het hectisch: soms moet je weer (een deel van) de kinderen online lesgeven. Je maakt je zorgen om de achterstand van sommige leerlingen. Vaak heb je helemaal geen tijd meer over om de kinderen in je klas kennis te laten maken met hun karakter en eigenschappen. Maar hoe weten de kinderen in jouw klas of ze vriendelijk zijn, kunnen doorzetten of vindingrijk zijn?

Kinderen die op jonge leeftijd bepaalde karaktertrekken ontwikkelen, zijn op latere leeftijd gelukkiger, gezonder en succesvoller. Het kennen van je eigen karakter én het vormen van bepaalde eigenschappen is enorm waardevol. Juist in jouw klas is het belangrijk dat er bewust aandacht wordt gegeven aan karaktervorming. Zo bied je de kinderen een basis voor goed leren en leven.

Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Ons programma ‘Kijk op Karakter’ helpt jou als leerkracht de juiste richting te vinden. Een richting die je zelf als leerkracht kan kiezen of die je doet met je hele schoolteam.

Tijdens een aantal sessies kies je als leerkracht steeds 2 karakterkwaliteiten. Samen met onze onderwijsadviseur maak je een plan om hier 4-5 weken aan te werken met je groep.

Jouw inbreng in het traject is ontzettend belangrijk. Want hoe sta je zelf in de gekozen kwaliteit? Wat vind jij belangrijk? En hoe kun jij hier een voorbeeld in zijn?

Je zult wel denken: allemaal leuk en aardig, maar hoe vind ik hier tijd voor? Ik loop al over van het werk! Wat vind jij belangrijk? Dat de kinderen in je klas goede cijfers laten zien of dat ze bewust worden van hun eigenschappen en die kunnen ontwikkelen in de veilige omgeving van jouw school?

Zou jij als leerkracht of directeur van een basisschool aan de slag willen met ‘Kijk op karakter’?

Lees onze brochure voor meer informatie. Wil je eens vrijblijvend sparren hierover? Dat kan! Neem contact met ons op via info@centraalnederland.nl of bel naar 085 – 8 330 330.

Terug naar het overzicht